Хотел Омега СПА

Предмет на проекта са:

  • Климатизация на жилищна част;
  • Вентилация и климатизация фитнес,бар;
  • Вентилация и климатизация Масаж,съблекални;
  • Вентилация и климатизация Скай бар;
  • вентилация санитарни възли и кухненски боксове;

           Температурата на въздуха в хотелските стаи ще се подържа  целогодишно  според сезона. Избрани са климатични VRV системи на директно изпарение. Избрани са вътрешни тела за високостенен монтаж.

За Skybar 80 места на кота +18.00 са предвидени две самостоятелни симетрично разположени смукателни вентилационни инсталации. Изхвърлянето на отработения въздух ще става над билото на сградата по въздуховод от поцинкована ламарина разположен в ОВ шахтата до асансьорна площадка. Засмукването на въздуха за всяка система е чрез три броя стенни вентилационни решетки тип SHN 600/100 и три броя таванни вентилационни решетки тип SPK4 595 за сепаретата .

Приточните системи са също две – симетрично разположени, Изчисленията за необходимия дебит са направени на база необходимо количество въздух за категория 'А' => 40-100% пушачи. Вземането на пресен въздух е от фасада чрез неподвижна жалузийна решетка. За зимен режим въздухът се подгрява предварително с ел.калорифер и окончателно с канален климатик на директно изпарение. Подава се по изолиран въздуховод от поцинкована ламарина и през стенни вентилационни решетки се разпределя равномерно в помещението. Системите са предвидени да работят изцяло на пресен въздух. За летен режим въздухът се охлажда от канален климатик и се подава в помещението.

 

facebook_page_plugin